Van slachtoffer tot specialist. Dat is de kortst mogelijke samenvatting van de ervaring die Raoul van Dort met letselschade heeft. De ontgroening op de KMA was zo hardhandig, dat hij er een blijvende handicap aan overhield. Zijn militaire carrière werd in de kiem gesmoord, hij ging rechten studeren, diende zijn eigen claim in bij defensie en ontwikkelde zich de afgelopen 25 jaar tot gezaghebbend specialist op het gebied van letselschade in Nederland. Zijn persoonlijke betrokkenheid maakt hem een empathische belangenbehartiger voor zijn cliënten. Door zijn ruime ervaring en eigenzinnige aanpak weet hij ogenschijnlijk kansloze zaken vaak toch nog tot een goed einde te brengen. Zijn visie is dat de financiële compensatie voor de cliënt belangrijk is, maar dat de wijze waarop de schadevergoeding het slachtoffer helpt zijn leven opnieuw in te richten en te accepteren, zeker zo belangrijk is. Dat bevordert je op de toekomst te richten en weer iets van het leven te maken.
In LETSEL VERHALEN beschrijft Van Dort de diverse aspecten van de letselschadepraktijk waarmee het slachtoffer te maken krijgt. Het boek is in begrijpelijke taal geschreven en bevat vele verhalen en ervaringen uit de praktijk. Van Dort is kritisch ten opzichte van zijn eigen beroepsgroep en de verzekeraars. Ook introduceert hij een vernieuwende honorariumvorm: Personal Cure and Pay, dat het slachtoffer de voordelen biedt van zowel het uurtarief als van ‘no cure no pay’.
Van Dort begint het boek met ‘zijn verhaal’ , waarin hij een deel van zijn levensverhaal beschrijft, dat bepalend is geweest voor zijn keuze en passie voor de letselschadepraktijk. Maar het is ook een persoonlijke terugblik op de twintig jaren dat hij in die praktijk werkzaam is.